Uit voorraad leverbaar!
Gratis verzending!
Goede prijs-kwaliteitverhouding!
Persoonlijke service en advies!

Kabels wegwerken zwevend tv-meubel ; tips en trucs


Het is bij aankoop van een zwevend tv-meubel verstandig om tijdig na te denken over de installatie, maar ook het wegwerken van de kabels van je apparatuur.

Een zwevend tv-meubel wordt bijna altijd strak tegen de muur geplaatst en dit is (meestal) een permanente opstelling. Nadenken over hoe het meubel over stopcontacten moet vallen en het aansluiten van stekkers is daarom een goed idee.

Onze meubels zijn standaard voorzien van diverse uitsparingen, gaten en een kabelsleufje welke het een stuk makkelijker maken om kabels netjes te kunnen wegwerken.

Je zwevend tv-meubel over een stopcontact installeren of erboven?

Afhankelijk van hoe hoog en waar je wandcontactdoos zich bevind, kun je het meubel er overheen monteren.
De grote uitsparingen in de achterwand van het tv-meubel zijn hiervoor bedoeld. Bepaal de positie van de kast t.o.v. het stopcontact en monteer deze zodat de uitsparing precies over het stopcontact valt.

Als de wandcontactdoos laag zit, dan is het soms beter om de kast er net boven te plaatsen, bij voorkeur zo dat de wandcontactdoos direct onder de kast zit. Op deze manier vallen de wandcontactdoos en kabels van veraf nauwelijks op, omdat de kast er overheen valt.

Als je hiervoor kiest dan kun je de kabels van de wandcontactdoos via de ronde uitsparing in de bodem van de kast doorvoeren in de kast. Eventueel kun je een verlengsnoer in de kast plaatsen.

Het stopcontact valt buiten de uitsparing, wat nu?

Soms komt het niet goed uit, omdat je wandcontactdoos verticaal te hoog is voor de uitsparing. Of misschien is deze te lang en valt het geheel of deels buiten de uitsparing, achter de achterwand. Geen nood, je hoeft niet te zagen in je nieuwe kast!
Je kunt gebruik maken van een platte stekker en hiermee het probleem oplossen. Achter de achterwand van onze kasten zit namelijk nog een nis van 18 mm diep.

Deze stekkers kun je online of in de bouwmarkt bestellen/kopen en zijn veel platter dan een normale stekker, waardoor ze achter de achterwand in een wandcontactdoos passen. Je neemt hiervoor een verlengsnoer, knipt de bestaande stekker eraf en zet de platte stekker erop.

Plaats de stekker voor of tijdens montage van de kast in de wandcontactdoos.
Monteer de kast en zorg ervoor dat het verlengsnoer door de uitsparing in de kast wordt geplaatst.

Bekijk een selectie van onze meubels:
bekijk de series