Uit voorraad leverbaar!
Gratis verzending!
Goede prijs-kwaliteitverhouding!
Persoonlijke service en advies!

Ideale hoogte zwevend tv-meubel

Je hebt een mooi nieuw zwevend tv-meubel gekocht en kan niet wachten om deze aan de muur te bevestigen. Maar voordat je gaten in de muur gaat boren, is het goed om even na te denken over de hoogte waarop het tv-meubel straks aan de wand zal hangen.

De ideale hoogte bij wandmontage

De ideale hoogte voor een zwevend tv-meubel hangt af van een aantal factoren, namelijk van de zithoogte, de hoogte van het zwevend tv-meubel, de afstand tot het scherm en natuurlijk ook wat mooi staat in de ruimte. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de tv al aan de muur hangt en je dus de hoogte van het meubel hierop zult moeten aanpassen. Over het algemeen kunnen we stellen dat het niet prettig is om omhoog te moeten kijken, naar het beeld van de tv. Dit is op den duur pijnlijk aan de nek en moet dus vermeden worden. Gek genoeg is iets omlaag kijken dan meestal niet onprettig, mits dit niet te ver omlaag is..

De keuze voor welk zwevend tv-meubel is ook belangrijk hierin. Om een voorbeeld te geven, de Norm serie zijn slanke modellen van 25 cm hoog, terwijl de Loef serie met 35 cm een stuk hoger is. Logischerwijs kunnen slanke modellen wat hoger worden gemonteerd, dan onze hogere modellen. Daarnaast zijn er nog modellen zoals de slanke Kelk serie van slechts 20 cm hoog en de mooie Halm serie die met 30 cm een mooie middenmaat is qua hoogte. Het zwevende effect van de meubels zal wat mooier uitkomen als deze niet te hoog worden geplaatst. Hoe hoger de kast wordt gemonteerd, des te minder het zwevende effect zichtbaar is.

 

Algemeen advies qua hoogte, wat goed uitpakt

Wij adviseren meestal de onderkant van het zwevende tv-meubel in een bandbreedte van tussen de 20 en 30 cm vanaf de grond op te hangen. Bijvoorbeeld bij een slank model zoals de Norm of Kelk serie kies je voor 25-30 cm hoogte en bij een hoger model zoals de Halm ov of Loef ov serie, kies je voor 20-25 cm hoogte. Bij deze hoogte zal de bovenkant van het meubel dus uitkomen op circa 50-60 cm van de vloer.

Denk eraan dat als je de tv ophangt boven het meubel, dat je de afstand tussen het meubel en de tv niet te groot laat, 5 tot 10 cm is een goede afstand hiervoor.

Uitzonderingen zijn ook mogelijk

Het kan zijn dat in jouw situatie het zwevend tv-meubel lager of hoger dient te worden bevestigd. Dit kan komen doordat je verder van het meubel af zit of bijvoorbeeld omdat de stopcontacten op een hogere plek zitten en dan niet in de uitsparing vallen. Dit is dan ook allemaal prima, want het voordeel van een zwevend tv-meubel is juist dat er geen vaste afmetingen zijn. Je kunt het helemaal zelf bepalen.

Bekijk hier de montagehandleiding voor onze zwevende tv-meubels of bekijk alle tv-meubels.


Bekijk al onze zwevende tv-meubels

Bekijk alle staande tv-meubels