Uit voorraad leverbaar!
Gratis verzending!
Goede prijs-kwaliteitverhouding!
Persoonlijke service en advies!

Wat is de ideale hoogte om een zwevend tv meubel aan de muur te bevestigen?

U heeft een mooi nieuw zwevend tv meubel gekocht en kan niet wachten om het aan de muur te bevestigen. Maar voor u gaten in de muur gaat boren is het goed om even na te denken over de hoogte waarop het tv meubel straks aan de muur zal hangen.

De ideale hoogte voor een zwevend tv meubel

De ideale hoogte voor een zwevend tv meubel hangt af van een aantal factoren, namelijk van de zithoogte, de hoogte van het zwevend tv meubel , de afstand tot- en de kijkhoek naar het scherm en natuurlijk ook wat mooi staat. Daarnaast kan het ook zo zijn dat uw tv al aan de muur hangt en u dus de hoogte van het meubel hierop zult moeten aanpassen. In het algemeen kunnen we stellen dat het niet prettig is om omhoog te moeten kijken naar het beeld van de tv. Dit is op den duur pijnlijk in de nek en moet dus vermeden worden. Gek genoeg is iets omlaag kijken dan meestal niet onprettig, al is geheel omlaag kijken natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

De keuze voor welk zwevend tv meubel is ook belangrijk hierin, om een voorbeeld te geven, de Norm serie zijn slanke modellen van 25 cm hoogte terwijl de Loef serie met 35 cm een stuk hoger is. Logischerwijs kunnen slanke modellen wat hoger worden gemonteerd dan hogere modellen. Daarnaast zijn er nog modellen zoals de slanke Kelk serie van slechts 20 cm hoogte en de mooie Halm serie die met 30 cm een mooie middenmaat is qua hoogte. Het zwevend effect van de hangende meubels zal wat mooier uitkomen als deze niet te hoog worden geplaatst, hoe hoger de kast wordt gemonteerd des te minder het zwevende effect zichtbaar is.

 

Algemeen advies qua hoogte wat goed uitpakt

Wij adviseren meestal de onderkant van het zwevend tv meubel in een bandbreedte van tussen de 20 en 30 cm vanaf de grond op te hangen. Bijvoorbeeld bij een slank model zoals de Norm of Kelk serie kiest u voor 25-30 cm hoogte en bij een hoger model zoals de Halm ov of Loef ov serie kiest u voor 20-25 cm hoogte. Bij deze hoogte zal de bovenkant van het meubel dus uitkomen op circa 50-60 cm hoogte. Deze hoogte is geschikt om als uitgangspunt te dienen om een tv boven het meubel aan de muur te hangen of op het meubel te plaatsen. Denk eraan dat als u de tv ophangt boven het meubel dat u de afstand tussen het meubel en de tv niet te groot maakt, 5-10 cm is een goede afstand hiervoor.

Uitzonderingen zijn ook mogelijk

Het kan zijn dat in uw situatie het zwevend tv meubel lager of hoger dient te worden bevestigd. Dit kan zijn doordat u verder van het meubel af zit of bijvoorbeeld omdat uw stopcontacten op een hogere plek zitten en u deze in de uitsparingen van de kast wilt laten wegvallen. Dit is allemaal prima, het voordeel van een zwevend tv meubel is juist dat er geen vaste maat is, u kunt het zelf bepalen

Bekijk hier de montage handleiding voor onze zwevende tv meubels  of bekijk alle tv meubels.


Bekijk al onze zwevende tv-meubels

Bekijk alle staande tv-meubels