Uit voorraad leverbaar!
Gratis verzending!
Goede prijs-kwaliteitverhouding!
Persoonlijke service en advies!

Apparatuur bedienen in een gesloten kast

Werkt de afstandsbediening voor apparatuur in het tv-meubel door de gesloten kastdeuren heen?

Wil je een kort antwoord? Nee, dit werkt niet.

Maar gelukkig zijn er wel handige oplossingen die dit mogelijk maken.
Je ben aan het oriënteren voor een mooi (zwevend) tv-meubel of lowboard, omdat je bijvoorbeeld net een nieuwe tv hebt en hier wil je een fraai meubel bij om het een mooi geheel te maken.

Vaak is de doelstelling ook om zoveel mogelijk kabels uit het zicht te plaatsen. Als je apparatuur in het meubel plaatst is het mooi uit het zicht en vallen de kabels mooi weg in de kast, goed geregeld toch?

Wil je nu echter een apparaat in de gesloten kast bedienen dan moet je het deurtje van de kast telkens open doen waardoor het hele idee van kabels en apparatuur uit het zicht teniet wordt gedaan.

De oplossing hiervoor is om een infrarood extender te gebruiken.
Dit zijn handige apparaatjes die subtiel zo worden geplaatst dat ze nauwelijks opvallen maar de truc zit erin dat ze het signaal van je afstandsbediening doorgeven naar binnen in de kast waar de apparatuur staat.

Op deze manier kan je apparatuur gewoon bedienen met gesloten deurtjes en blijft het tv meubel een mooi geheel met de tv zonder rommelig aanzicht op kabels en apparatuur e.d.

Wij adviseren om een infrarood extender van het merk Marmitek te gebruiken. Dit merk heeft meerdere infrarood extenders in haar assortiment en functioneert met vrijwel alle infrarood afstandsbedieningen.
We verkopen dit zelf niet maar het kan bij de bekende grote (web) winkels worden gekocht of bij elektronica winkels.

Het type van onze voorkeur is de Marmitek invisible control 6Xtra welke rond de 60 euro moet kosten.
Er is een sensor in de vorm van een klein langwerpig blokje wat de signalen opvangt, deze sensor kan je bijvoorbeeld aan de zijkant van je tv plakken, op je soundbar op de kast of zelfs op de onderkant van je tv meubel is mogelijk.

Vanuit die sensor loopt een dun kabeltje wat de kast in moet worden geleid. Bij onze kasten is dit geen probleem omdat deze zijn voorzien van volop kabeluitsparingen in de bovenplaat, maar ook via de onderkant van de kast is dit mogelijk.
In de kast komt dit kabeltje uit op een soort klein kastje, een soort van switchbox, welke ook stroomtoevoer dient te hebben.
Vanuit de achterkant van dat kastje lopen dan weer 2 kabeltjes, 1 voor elk vak in de kast waar je apparatuur hebt staan.
Het uiteinde van elk van die 2 kabeltjes loopt uit op een sensor met een plakstrip voor bevestiging.
Die sensor is een zendertje en in de kast geeft die het signaal weer door en de apparatuur in de kast die wordt bediend zal hier op reageren. Op deze manier lijkt het of het signaal door de kast heen gaat.

Een superhandige en eenvoudige oplossing!

Nu zeggen beelden veel meer dan dit enigszins lange verhaal, dus kijk vooral het filmpje van Marmitek zelf hieronder die het visueel goed laat zien hoe het werkt.