Uit voorraad leverbaar!
Gratis verzending!
Goede prijs-kwaliteitverhouding!
Persoonlijke service en advies!

Apparatuur bedienen in een gesloten kast

Werkt de afstandsbediening voor apparatuur door de gesloten kastdeuren heen?

Je bent aan het oriënteren voor een mooi zwevend tv-meubel of lowboard, omdat je bijvoorbeeld net een nieuwe tv hebt en je hier een mooi geheel van wilt maken. Vaak is hierbij ook de doelstelling om zoveel mogelijk kabels uit het zicht te plaatsen. Als je apparatuur in het meubel plaatst is het mooi uit het zicht en vallen de kabels mooi weg in de kast. Goed geregeld toch?

Wil je nu echter een apparaat (met infrarood) in de gesloten kast bedienen, dan moet je de klepdeur van de kast telkens open doen, waardoor het hele idee van kabels en apparatuur uit het zicht teniet worden gedaan. De oplossing hiervoor is om een infrarood extender te gebruiken.
Dit zijn handige apparaten, die subtiel worden geplaatst zodat ze nauwelijks opvallen. Maar de truc is dat ze het signaal van je afstandsbediening doorgeven naar de binnenzijde van de kast, waar het apparatuur staat.

Op deze manier kun je apparatuur gewoon bedienen met gesloten deurtjes en blijft het tv-meubel een mooi strak geheel met de tv, zonder rommelig aanzicht op apparatuur en kabels e.d.

Wij adviseren meestal om een infrarood extender van het merk Marmitek te gebruiken. Dit merk heeft meerdere infrarood extenders in haar assortiment en functioneert met vrijwel alle infrarood afstandsbedieningen.
We verkopen dit product zelf niet, maar het kan bij de bekendere grote (web)winkels worden gekocht.

Het type van onze voorkeur is de Marmitek invisible control 6Xtra(voor 8 apparaten), welke tussen de €60,- en €70,- kost.
Het bevat een sensor in de vorm van een klein langwerpig blokje, wat de signalen opvangt. Deze sensor kun je bijvoorbeeld aan de zijkant van je tv plakken, op je soundbar of op de onderkant van je tv-meubel.

Vanuit die sensor loopt een dunne kabel, welke de kast in moet worden geleid. Bij onze kasten is dit geen probleem, omdat deze zijn voorzien van vele kabeluitsparingen. Zowel in de bovenplaat, maar ook via de onderkant van de kast is dit mogelijk. In de kast komt deze kabel uit op een klein verdeelkastje, welke ook stroomtoevoer dient te hebben.
Vanuit de achterkant van dat kastje lopen dan weer 2 kabels, 1 voor elk vak in de kast, waar je apparatuur hebt staan.

Een superhandige en eenvoudige oplossing! Bestel ‘m via deze partnerlink in de Marmitek webshop.

Nu zeggen beelden vaak meer dan woorden, dus kijk vooral deze video van Marmitek.


Bekijk hier onze tv meubels