Uit voorraad leverbaar!
Gratis verzending!
Goede prijs-kwaliteitverhouding!
Persoonlijke service en advies!

Montage & onderhoud

Montage aan de wand

Bekijk hieronder onze montagevideo en lees de onderstaande punten. Zo ben je goed voorbereid als jouw meubel onderweg is of klaarstaat voor installatie.

Belangrijke punten voor de montage:

– Wij leveren bewust geen schroeven en pluggen mee. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het type wand.
– Zorg dus dat je de juiste schroeven en pluggen in huis hebt geschikt voor jouw wand.
– Dikke stuklaag? Stukwerk heeft geen draagkracht en heb je een dikke stuklaag, zorg dan dat je extra lange pluggen en schroeven hebt.
– Laat je zonodig adviseren door een speciaalzaak of schakel een goede klusjesman in.

Onderhoud en bescherming van de lak

Onze meubels zijn voorzien van een twee-componenten PU-lak.
Deze laklaag moet de eerste 2 weken, nadat je het meubel hebt uitgepakt, nog uitharden om sterk te worden. Dit zodat de eigenschappen van de lak het beste tot hun recht komen.

Het uitharden is een gangbaar proces, wat je bijvoorbeeld ook ziet bij nieuwe auto’s. Die kun je het beste ook de eerste paar weken niet door een carwash halen, om de lak te beschermen.

Zo werkt het ook met onze kasten; de eerste paar weken zijn ze extra gevoelig voor (zware) belastingen, krassen en vocht.

Ga er dan ook extra voorzichtig mee om, laat geen vocht intrekken en plaats bij voorkeur nog geen zware gewichten op de kast.

Het gladde oppervlak kan altijd kwetsbaar blijven voor krassen, dus het beste is om voorwerpen op te tillen in plaats van te schuiven op de kast.

Je kan de kast onderhouden en schoonmaken met een stofdoek of een licht vochtige doek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen om de kast schoon te maken.